اهم وظایف گروه تنوع زیستی
- تشکیل کمیسیون هماهنگی منابع ژنتیکی غذا و کشاورزی
- شناسایی عوامل تهدید کننده، پیشگیری و به حداقل رساندن تهدیدهای منابع ژنتیکی با همکاری سازمان ها و موسسات مربوط
- نظارت و پیگیری بر انجام امور پیشگیری و به حداقل رساندن تهدیدهای متوجه منابع ژنتیکی حوزه کشاورزی درسازمان ها و موسسات وزارت مطبوع
- شرکت در نشست های بین المللی FAO منابع ژنتیکی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی
- پیشنهاد آیین نامه ها، دستورالعملها، بخشنامه ها و مقررات لازم در چارچوب وظایف با همکاری مراجع ذیربط و ابلاغ آن به کلیه سازمان ها، موسسات و مراکز مربوطه
- پیگیری امور دبیرخانه شورای ملی منابع ژنتیکی کشور و پیگیری اجرای مصوبات آن
- همکاری با مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی
- شناسایی زیستگاه های اصلی از حیث حدود دسترسی و بهره برداری ژنتیکی و معرفی کانون های حساس تنوع زیستی و زیست بوم های حساس
کمیسیون منابع ژنتیکی غذا و کشاورزی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) با عضویت 178 کشور و اتحادیه اروپا در آن، یک نهاد بین دولتی منحصربفرد است که به طور ویژه پیگیر تنوع زیستی غذا و کشاورزی است.
هدف اصلی کمیسیون حصول اطمینان از استفاده پایدار و حفاظت از تنوع زیستی غذا و کشاورزی و دسترسی و اشتراک منصفانه منافع ناشی از کابرد آنها، برای نسل های حاضر و آینده است. کمیسیون تهیه ارزیابی های دوره ای جهانی از وضعیت و روند منابع ژنتیکی و تنوع زیستی غذا و کشاورزی را هدایت می کند. در واکنش به این ارزیابیها، کمیسیون برنامه های اقدام جهانی، منشورهای اخلاق حرفه ای یا سایر ابزارهای سیاسی را توسعه داده و بر اجرای آنها نظارت می کند. کمیسیون تلاش دارد سطح آگاهی عمومی درباره نیاز به حفاظت و استفاده پایدار تنوع زیستی غذا و کشاورزی را ارتقا و همکاری بین کشورها و سایر ذینفعان را گسترش دهد، تا با نشان دادن تهدیدات وارده به این تنوع زیستی سطح حفاظت و استفاده پایدار از آن بهبود یابد. این کمیسیون 11 موضوع اصلی را در حوزه تنوع زیستی، تنوع ژنتیکی جانوری، تنوع ژنتیکی گیاهی ، تنوع ژنتیکی جنگلی، تنوع ژنتیکی آبزیان، تنوع ژنتیکی میکروارگانیسم ها و بی مهرگان، دسترسی و تسهیم منافع حاصل از تنوع زیستی، بیوتکنولوژی، تغییرات اقلیمی، اهداف و شاخص ها و دادههای توالی یابی رقومی پیگیری میکند. در این راستا و به منظور همراهی با موضوعات مطرح شده در آن کمسیون، شوراء ملی منابع ژنتیکی غذا و کشاورزی تشکیل و مراجع و هماهنگ کنندههای ملی مرتبط به کمیسیون معرفی گردیده است. اعضای شوراء عبارتند از:
مرجع ملی کمیسیون منابع ژنتیکی غذا و کشاورزی
آقای دکتر بهزاد سرخی –مرجع ملی تنوع ژنتیکی گیاهی
آقای دکتر ثاقب طالبی- مرجع ملی تنوع ژنتیکی جنگل و مرتع
آقای دکتر تورج ولی نسب - مرجع ملی تنوع ژنتیکی آبزیان
آقای دکتر صابر جلوخانی - هماهنگ کننده ملی تنوع ژنتیکی دام
خانم دکتر شیرین محمودی - دبیر شوراء منابع ژنتیکی