دکتر مصطفی آقایی، رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به مأموریت حاکمیتی سازمان تات در زمینه حفاظت و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی،تدوین دستورالعملهای اجرایی آییننامه قانون حفاظت و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی کشور که با امضای وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.
رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی، جمعآوری و ثبت آمار و اطلاعات مرتبط با منابع ژنتیکی حفاظتشده در عرصههای تحقیقاتی و بانکهای ژن وابسته به مؤسسات تابعه سازمان تات، بررسی تقاضاهای دانشگاهها و بخش خصوصی برای واردات و صادرات منابع ژنتیکی؛ اجرای برنامههای آگاهیبخشی عمومی و مستندسازی منابع ژنتیکی کشور؛ انتشار کتابها و منابع علمی مرتبط با حوزه منابع ژنتیکی؛ تأسیس و استقرار مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی در محل مناسب؛ ساماندهی مشارکت مراجع ملی مرتبط با منابع ژنتیکی در کمیسیونهای بینالمللی؛ تدوین و پیگیری استانداردسازی بانکهای ژن و کلکسیونهای منابع ژنتیکی باغی و گیاهشناسی. حمایت اعتباری برای اصلاح ساختار و تجهیز بانک ژن گیاهی ملی ایران و سایر کلکسیونهای باغی مراکز وحمایت اعتباری از پروژه های تحقیقاتی مرتبط با منابع ژنتیکی گیاهی و منابع طبیعی را از اهم اقدامات انجام شده توسط مرکز را برشمرد .
وی افزود: در این نشست موسسات و مراکز ملی عضو شورا نظرات و پیشنهاداتی ارائه کردند و بر نقش راهبردی منابع ژنتیکی در امنیت غذایی و آینده کشاورزی کشور و لزوم استمرار و تقویت فعالیتهای پژوهشی و حفاظتی در این حوزه حیاتی تأکید شد.
آقایی ادامه داد: در پایان این جلسه، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تقدیر از تلاشهای صورتگرفته در مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی، بر چند محور کلیدی برای ارتقاء و توسعه این مرکز تأکید کرد.
دکتر آقایی افزود: ضرورت پیگیری تخصیص ردیف اعتباری مستقل برای مرکز در بودجه کشور؛ اصلاح ساختار تشکیلاتی مرکز در راستای تحقق وظایف حاکمیتی؛ تدوین دستورالعملهایی بهمنظور فراهمسازی بستر استفاده شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی از منابع ژنتیکی حفاظتشده؛ و تدوین فرآیندها و ضوابط مشخص برای صادرات منابع ژنتیکی ثبتشده از جمله تاکیدات مقام عالی سازمان تات بود که باید مورد توجه مرکز قرار گیرد.
